dhr

STADSWANDELINGEN IN ECHT

 

De stadsgidsen van Echt verzorgen in 2019 weer de maandelijkse rondleiding door de straten en steegjes van de “stad”. Deze vindt plaats van mei tot en met oktober op de derde zondag van de maand. 

Deze rondleiding is voor iedereen de kans om eens op een andere manier kennis te maken met de historie van Echt en anders te kijken naar de historische gebouwen en monumenten. De eerstkomende rondleiding vindt plaats op ZONDAG 21 juli en start om 14.00 uur op de Plats te Echt.

Via de van oudsher beroemde “straten van Echt” leidt een deskundige gids U o.a. langs het Vrijthof, dakpannenfabriek de Valk, het voormalige Ursulinencomplex en de monumentale panden aan de Plats en de Grote Straat met allemaal hun eigen geschiedenis. Ook de Sint Landricus / H.Edith Steinkerk en de kapel van de Zusters Karmelietessen (Edith Stein) worden bezocht.

Herkenbaar zijn ook nog de contouren van de stadsgracht rondom Echt. Er wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan en wordt het heden gekoppeld aan het verleden.

Verras eens iemand  met deze rondleiding. Een mooi en leerzaam cadeau.

De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 2,- per persoon en kunnen ter plekke voldaan worden aan de betreffende stadsgids. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool mogen gratis deelnemen.

Laat U verrassen!

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  ATAG professionele afzuigkap wand of kookeiland

  afhalen in Limburg,verzenden niet mogelijk. prachtige Atag professionele afzuigkap in zeer goede staat.Mogelijk als kookeiland afzuiging of wandafzuiging.Geen koolstoffilters maar uitblazen naar boven.4 voudige verlichting,4 afzuigstanden en 3 rvs uitneembare filters.glasplaat is 120 cm x 70 cm.kap is 100 cm x 50 cm en 5 cm hoogte.Luchtkanaal is 71 cm hoog. Lees meer
 • Headline 1

  Subwoofer Logitech Z-2300 met 2 luidsprekerboxen

  Bij deze bied ik dit luidsprekersysteem van Logitech voor de verkoop aan. Door mijn ziekte heel weinig gebruikt en is in een heel goede staat. Dit systeem is alleen gebruikt voor versterking muziek PC. Specificatie Subwoofer 120watt RMS Satelieten 2x40watt 8 ohm. Aansluitkabels en uitleg aansluiting specieficatie worden meegelevert. Lees meer
 • Headline 1

  Snorscoter

  te koop mooie Snorscooter merk peugot Viva city km 8200 tbv 0475 483270 Lees meer
 • Headline 1

  Ford Navigatie 2019-2020 sd kaart MFD Europa

  De laatste SD kaart 2019-2020 Europa en Turkye voor uw Ford SatNav MFD systeem. Geschikt voor Ford modellen met een SD ingang boven het beeldscherm van het Ford audio/navigatiesysteem Dit is een origineel kaartje, copieren kan niet. o.a. voor de volgende type,s: Ford Focus vanaf 01/2011 Ford Transit vanaf 07/2012 Ford C-Max vanaf 10/2010 Ford B-Max vanaf 03/2013 Ford Fiesta vanaf 01/2013 Ford Kuga vanaf 11/2012 Ford Ranger vanaf 09/2010 Lees meer
 • Headline 1

  Gevonden horloge

  Gevonden in Offenbeek op zondag 26 januari een zwart horloge. Lees meer

Laatste reacties