dhr

STADSWANDELINGEN IN ECHT

 

De stadsgidsen van Echt verzorgen in 2019 weer de maandelijkse rondleiding door de straten en steegjes van de “stad”. Deze vindt plaats van mei tot en met oktober op de derde zondag van de maand. 

Deze rondleiding is voor iedereen de kans om eens op een andere manier kennis te maken met de historie van Echt en anders te kijken naar de historische gebouwen en monumenten. De eerstkomende rondleiding vindt plaats op ZONDAG 21 juli en start om 14.00 uur op de Plats te Echt.

Via de van oudsher beroemde “straten van Echt” leidt een deskundige gids U o.a. langs het Vrijthof, dakpannenfabriek de Valk, het voormalige Ursulinencomplex en de monumentale panden aan de Plats en de Grote Straat met allemaal hun eigen geschiedenis. Ook de Sint Landricus / H.Edith Steinkerk en de kapel van de Zusters Karmelietessen (Edith Stein) worden bezocht.

Herkenbaar zijn ook nog de contouren van de stadsgracht rondom Echt. Er wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan en wordt het heden gekoppeld aan het verleden.

Verras eens iemand  met deze rondleiding. Een mooi en leerzaam cadeau.

De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 2,- per persoon en kunnen ter plekke voldaan worden aan de betreffende stadsgids. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool mogen gratis deelnemen.

Laat U verrassen!

|Doorsturen